Sütőipari gépekről: A „Dand-Roll” gépek, berendezések szállítója DandLine Kft.

A kemencéket alvázlakolók bevonásával gyártjuk. A nagy sebességgel keringtetett gőz biztosítja, hogy a lassan bevetett illetve leürített, kihúzott sütőlap nem hűti le a kemencét, ezért nincs jelentős hőmérsékletesés. Minden  kemence fel van szerelve egy turbulenciakapcsolási lehetőséggel, ami a pékek számára a sütési folyamat alatt az optimálisabb sütési eredmények érdekében, még több beavatkozást és vezérlő lehetőséget biztosít. A turbulencia egy bekapcsolható keringtető ventilátor, amely a „nyugodt sütési légkört „mozgásba hozza.

A sütőüzem kiváló minőségű termékek gyártására képes, és ennek egyik alapvető oka természetesen a többi fontos tényező mellett- a pékáruk kelesztés késleltető kamrákban történő kelesztése, ahol  a tészta nem kerül a fagypont alá. A tárolási szakasz időtartamát a vezérlés automatikusan számítja ki, majd a felengedés és kelesztés technológiai szakasza következik, ahol nagyon fontos a kíméletes felengedés , a megfelelő páratartalom és az egyenletes levegőkeringtetés. Utóbbira a DandLine Kft külön know-how-al rendelkezik. A ciklus végén a termék közvetlenül a kemencébe vethető.

A technológia előnyei:

  • nem függ a kemencék sütéskapacitásától, a termék folyamatosan süthető több órán keresztül
  • napközben történik a tésztakészítés, éjszaka csak a sütés
  • hétvégék áthidalhatóak (pénteken megtöltik a kamrát, vasárnap este sütés)

Miután az ízek, aromák hosszabb ideig fejlődnek, jelentős minőségjavulás érhető el, a héjszerkezet javul, szebb színt kapunk a sütés után és a bélzet is rugalmasabb lesz, nem morzsálódik. Kisütés után nem szárad ki a termék, tovább marad friss, a termékszerkezet bővíthető adalékanyag mentes portékákkal.